Dades personals

La meva foto
Barcelona, Spain
Com a pintora, la meva obra no pretén ser una còpia de la realitat, sinó reflectir l'impacte que aquesta em produeix. La meva formació com a psicòloga fa que, per a mi, la pintura sigui una projecció de sentiments i sensacions del meu món intern. Com tots els pintors actuals, he rebut el mestratge de totes les escoles pictòriques anteriors però amb qui em sento més identificada o influïda, diria que és amb la pintura Romàntica, el Zen i amb L'Expressionisme Abstracte, que ens mostren a través del paisatge la soledat i el buit de l'ésser humà. Tant de bo, algun dels meus quadres generés en l'espectador un moment d'insight que li permetés copsar aquestes sensacions.

CASTELL DE LES ESCAULES


Les Escaules, actualment terme de Boadella i les Escaules, pertenyia al castell i la vila de Llers. El d'Escaules n'era un dels dotze castells, situats en un punt fronterer del comptat de Besalú amb els d'Empúries-Perelada; pertenyia als Rocabertí.
El lloc de les Escaules al segle XIV tenia "algunes 42 cases" i poseia "alguns nous molins". Posteriorment, el lloc s'anà despoblant, fins al punt que només hi arribaren a quedar quatre o cinc cases habitables "de tal manera que per podersi viurer o sustentar lo Rnt Rector lo Yllustrissim Señor Bisbe de Gerona li anyadí i ajustà la Parroquia de Buadella que antes era Suffragania de la Parroquia de Terradas...".
S'ignoren les causes d'aquest notable despoblament. Potser les guerres o les epidèmies de pesta en foren els motius principals. La unió de l'Església de Boadella a la parroquial de les Escaules la trobem confirmada en un nomenclàtor de l'any 1691.
Les restes del castell medieval de Les Escaules es troben al cim del turó més enlairat de la contrada, al sud-oest del poble.